10

Apr 2016

Cât de importantă este hidroizolarea atunci când se montează un sistem de linia vieții?

Echipament individual de protectie

Este de la sine înțeles faptul că niciun beneficiar al unei lucrări nu este încântat să constate existența infltrațiilor prin acoperiș după instalarea unui sistem de linia vieții.

Situația trebuie tratată cu mare atentie, deoarece o hidroizolare necorespunzătoare poate produce pagube financiare, dar în același timp poate dăuna și imaginii companiei care își ia angajamentul de a realiza o lucrare.

Acesta este motivul pentru care compania noastră a ales să colaboreze cu un furnizor de componente de linia vietii ce a dezvoltat o serie de sisteme relativ simple, însă foarte eficiente. Cu ajutorul acestor sisteme reușim să preîntâmpinăm situațiile neplăcute.

Există în prezent o mare varietate de hidroizolații în domeniul industrial. Construcțiile mai vechi, din beton, sunt hidroizolate cu membrane bituminoase, în timp ce halele mai noi, din structură metalică, sunt învelite cu precădere folosind membrane PVC.

Primul aspect important este compatibilitatea materialului folosit pentru a executa hidroizolarea cu materialul din învelitoarea clădirii pe care se realizează lucrarea. Micile diferențe în ceea ce privește structura acestora pot genera suduri incompatibile.

Un al doilea aspect îl reprezintă modul de conectare al ancorelor pe învelitoare. Tehnica folosită și omologată de producătorul sistemelor implică execuția unei găuri cu burghiul și introducerea unui bolt special de care se va conecta ancora.

Sistemul de linia vieții este instalat în partea superioară a ancorei. Sudarea hidroizolației se va face după aplicarea bazei ancorei, eliminând astfel posibilitatea infiltrațiilor. În urma acestui proces, se poate acorda o garanție de până la 5 ani, în funcție de vechimea învelitorii pe care este executată lucrarea.

Tehnologia folosită și cunoștințele dobândite de-a lungul timpului ne permit oferirea unor servicii de calitate, executate cu precizie și profesionalism.

Ing. Mihai Bogdan

30

0

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii recente