10

Apr 2016

Lucrează eficient și în siguranță

Echipament individual de protectie

Nu este ușor să fii inginer, tehnician, electrician sau chiar un simplu muncitor, mai ales atunci când lucrezi la înălțime sau într-un spațiu închis.

 

Cu toții am întâlnit dificultăți în efectuarea anumitor activități, din cauza pozițiilor neergonomice sau a înălțimii de lucru.

În general, atunci când distanța de la talpă până la sol depășește 2 metri, este nevoie de o formă de protecție împotriva căderii.
Centura complexă – cel mai bun prieten atunci când lucrezi la înălțime

Utilizarea corectă a centurii crește eficiența lucrării, dar și siguranța muncitorilor.

Majoritatea lucrătorilor folosesc centura doar de teama sancțiunilor. Puțini se folosesc, însă, cu adevărat de accesoriile sale.
Coarda de poziționare este un accesoriu care te ajută să-ți desfășori activitatea într-o poziție comodă de lucru, cu mâinile libere, în timp ce mijlocul de legătură cu amortizor și cârlige are un rol important în situația unei eventuale căderi.

 

Chingile și corzile de legătură fără amortizor sunt destinate activităților ce exclud șocurile, iar mijloacele de legătură dotate cu amortizor de șoc au ca principală aplicabilitate tocmai acele locuri de muncă în care pericolul căderii este prezent.

Forța declanșată la cădere este apreciabilă și nu trebuie neglijată. Așa cum nu trebuie neglijată nici sănătatea colegilor noștri care lucrează la înălțime.

 

 

Ing. Ene Cristian-Costin

27

0

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentarii recente