Echipament individual de protecție

Centura complexă de siguranță

Centura complexă de siguranță tip ham pentru alpinism utilitar este un echipament individual de protecție special proiectat pentru lucru la înălțime la fațade, pereți verticali, în situații de urgență, de coborâre, de salvare etc.

Centura este recomandată în deplasarea lungă verticală sau pe plan înclinat pentru lucru în poziție suspendată.

Eolica Technical Support centură complexă de siguranță

Mijloace de legătură

Mijloacele de legătură (cunoscute și sub denumirile de frânghii sau cordoane de siguranță) sunt componente ale sistemelor de protecție împotriva căderii (sisteme de lucru la înălțime).

Mijloacele de legătură trebuie să aibă o lungime maximă desfășurată de 2m, iar reglarea lungimii acestora se face astfel încât, după petrecerea peste elementul de construcție (stâlp, cheson, profil metalic), distanța dintre bustul tehnicianului și elementul de construcție să fie de maximum 0,5m.

Eolica Technical Support mijloace de legătură

Opritoare de cădere retractabile

Opritoarele de cădere retractabile sunt echipamente de protecție împotriva căderii și se pot monta pe elemente rigide poziționate deasupra zonei de lucru.

Opritoarele de cădere sunt utilizate împreună cu absorbitoarele de energie, care au rolul de a prelua și descărca energia cinetică rezultată în urma unei căderi de la înălțime.

Opritoarele de cădere retractabile sunt de două feluri, respectiv cu chingă și cablu.

Eolica Technical Support Opritoare de cădere retractabile