Protectie impotriva caderii

În ultimii ani, absenţa sistemelor de protecţie a dus la o mare varietate de accidente grave prin cadere de la inaltime. Din aceste motive, companiile  au început să manifeste un interes din ce in ce mai mare în privinţa siguranţei angajaţilor în timpul lucrului la inaltime.

Sistemele de linia vietii sunt sisteme de protectie impotriva caderii de la inaltime,  instalate permanent sau temporar, necesare pentru toate persoanele care lucreaza in zone cu pericol de cadere de la inaltime.

Exista o mare varietate de sisteme de linia vietii, in functie de tipul constructiv, modul de utilizare, structura suport, etc.

Sistemele de linia vietii si punctele de ancorare sunt sisteme de protectie individuale,si se utilizeaza impreuna cu echipament individual adecvat: centura complexa omologata EN361, mijloc de legatura si casca de protectie.

Conectarea la sisteme se poate face prin orice conector omologat EN362 (carabiniera, carlig, etc), sau prin carucioare proiectate pentru a trece peste colturi, in cazul in care beneficiarul alege o utilizare mai rapida.

Sisteme de linia vietii orizontale

Sistemul-orizontal-de-linia-vietii-ALLinOne

Sisteme de linia vietii verticale

Sisteme-de-linia-vietii-verticale

Puncte de ancorare

Puncte-de-ancorare

Sisteme de protectie colectiva